Om

Om

Mannen, myten, fotografen

Michael Estwik, född som naturfotograf och utbildad till elektronikingenjör.

Kom till världen i en by öster om Jönåker och söder om Enstaberga i Södermanland, flydde 2006 från de gråa och blaskiga vintrarna till Norrland, Umeå mera bestämt, tillsammans med dåvarande fästmö och numera fru Estwik.

2016 var det dags igen, lämnade Umeå bakom mig och landade i Höga Kusten, närmare bestämt Nätradalen söder om Örnsköldsvik.

Har haft en egen kamera sen jag var åtta år gammal och har fotat allt möjligt, med eller utan fingrar i bild samt suddiga och sneda bilder.

2009 köpte min fru vår första systemkamera och först då fick jag verkligen upp intresset för fotograferingen. 

2015 fick jag jobb som systemutvecklare i Örnsköldsvik och insåg ganska snart att efter att ha köpt all möjlig fotoutrustning att Umeå måste vara Sveriges sämsta ort för naturfotografer, inget berg i sikte och all skog tillhör försvarsmakten.

Därmed blev det en flytt till Höga Kusten och landade mellan tre berg som sträcker sig 200 m ö h. I och med den flytten började jag ta fotograferingen på allvar.

Naturfotografen

Min fotografering består av naturmotiv, kortfattat: i stort sett allt mellan himmel och jord. 

Mina motiv handlar om att ta fram det vackra i vår natur, som riktiga berg, riktiga vinterlandskap eller en blåsippa som befinner sig vid en solbelyst rännil.

Även magiska motiv ingår, som norrsken och nattlysande moln.

Vår natur har mycket att ge, inte bara till oss men också för alla de djur som lever i den. Därför är även djur och fåglar en stor del av min fotografering och blir dokumenterade i den miljö där de befinner sig oavsett om jag fotar dem på tu man hand i skogen, när jag åker längs grusvägarna eller är utklädd till buske.

Hoppsan, du råkade klicka på den andra musknappen! Bara att klicka igen så försvinner detta meddelande.