Nya förändringar på hemsidan

Under en veckas tid har jag arbetat med hemsidan för att fixa lite problem, men också för att förbättra den. 

Nedan nämner jag de punkter som jag har arbetat med.

Plockat bort ett inkompatibelt plugin

Sen mitt förra tema så har jag använt mig av ett före/efter plugin som gör att man kan se skillnaden på före och efter i en enda bild genom att dra en avskiljare fram och tillbaka. Pluginet heter Twenty20 och har varit ett riktigt bra plugin. Dessvärre visar det sig att det slår ut det här temats inbyggda före/efter funktion och att bara ta bort det kraschade hela hemsidan.

Nu under veckan gick jag äntligen igenom alla inlägg som använde det pluginet, tog bort alla referenser till det och till sist tog jag bort pluginet helt och hållet.  Därefter ersatte jag alla sektioner, där detta plugin användes, med temats inbyggda och bara detta tog flera timmar att göra.

Bredare bilder

När jag publicerade hemsidan var bilderna 800 px breda, men nu har jag ökat det till 1120 px och därmed så har de samma bredd som minigallerierna som jag har på flertalet av inläggen. Däremot så är bilder tagna i porträttläge (vertikala) samma storlek som innan för att du som tittar på bilden ska slippa skrolla en massa vid en dator.

Natthimlen blir Astro

Galleriet natthimlen fick just byta namn till astro då jag fotade en partiell solförmörkelse för ett litet tag sen. Den här typen av fenomen går under astrofotografering och därmed så blev jag tvungen att ändra titeln till galleriet.

Prestandan

Ett bekymmer som hemsidan har haft ända sin jag startade upp försäljningen på nytt är att hemsidan blev oerhört slö, prestandan var långt ifrån bra och egentligen så har det varit sisådär med prestandan ända sen från början.

Jag pratade nu under veckan med de som har hand om mitt webbhotell och efter mycket om och men så fick jag fram siffran på problemet, RAM-minnet för webhotellet var alldeles för lågt. När jag införskaffade webhotellet för 12 år sen så var det nog tillräckligt för en privat hemsida, men med tiden så har temat och mycket annat blivit betydligt mer krävande gällande RAM och att ha för lite skapar en väldigt långsam hemsida. Jag har ibland avstått från att arbeta med hemsidan på grund av detta och det är just det som har gjort att arbetet med hemsidan har tagit betydligt längre än de fyra dagar som jag beräknade från början och gick ut med på Facebook.

Men, under samtalet fick jag veta att jag står på tur att få, likt många andra, mitt webhotell förflyttat till nyare och betydligt kraftfullare servrar. Detta kommer göra att min hemsida kommer upplevas som snabbare och framförallt för mig själv, som får spendera flera minuter i adminpanelen i väntan på att byta från en sida till en annan. 

Framtiden

Jag har lite planer för framtiden, men vad som blir av dem får vi se. Jag tänker inte avslöja något förrän jag är helt säker på det. Jag har lärt mig av mina misstag och det i sig kommer bli ett blogginlägg som kommer publiceras inom snar framtid.

Tills dess, håll utkik för vad som dyker upp i bloggen!

Föregående Norrsken vid Högklinten
Nästa Ett erkännande - jag har misslyckats

Lämna en kommentar

Hoppsan, du råkade klicka på den andra musknappen! Bara att klicka igen så försvinner detta meddelande.