Jag tar semester

Som titeln antyder så tar jag semester, inte från mitt ordinarie jobb utan från fotograferingen och för att hålla detta så kort och informationsrikt som möjligt så har jag delat upp detta i rubrikform.

När?

Från och med första november tills sista december.

Varför?

Av många anledningar, dels för att jag har fotat konstant sen maj 2016 utan riktigt uppehåll, men också för att jag känner att jag inte längre utvecklas som fotograf samt att jag har börjat komma in i dåliga vanor i fotograferingen som är svåra att ta sig ur utan att ta en längre paus och börja om från början.

Varför just november till december?

För att det är statistiskt sett de absolut sämsta fotomånaderna för mig, grått och trist och man ser nästan aldrig solen eller stjärnhimlen för den delen.

Så kameran kommer samla damm?

I stort sett, men inte helt riktigt. Jag kommer fortfarande ta med mig Canon 7D MKII med telezoomen utifall att jag skulle få syn på en lo. Hellre att jag har den med än att få ångra möjligheten av att få fota en. Men rävar och andra djur kommer i stort sett ignoreras, och om jag kommer fota de så blir det inget jag publicerar i år. Likaså gäller norrsken, eftersom solen är på uppgång i sin aktivitet och vi får se alltfler och kraftigare norrsken så kommer jag bege mig ut och fota himlafenomenet när det väl blir något.

Kommer vi få se några nya bilder?

Såvida det inte blir lodjur eller norrsken, nej. Ni får helt enkelt vänta tills januari nästa år.

Några nya blogginlägg under tiden, som Året 2022?

Nej, inget där heller och planeringsinlägget Året 2022 kommer först i januari. Kanske redan första januari, vi får se.

Kommer 2022 bli annorlunda?

Det hoppas jag och då till det bättre.

Föregående Ingen rävsommar
Nästa Fotoåret 2021

Lämna en kommentar

Hoppsan, du råkade klicka på den andra musknappen! Bara att klicka igen så försvinner detta meddelande.