Ingen rävsommar

I några års tid har jag lyckats följa rävar och rävungar och få otroliga möten med dessa djur och fått fantastiska bilder på dem.

Men inte i år.

Trots att jag har haft tre aktiva gryt att bevaka så har jag inte haft möjligheten att få några av rävarna på bild, förutom vid ett enda tillfälle.

Jag haft ett flertal förhinder och andra omständigheter som har gjort att jag inte har kunnat bege mig ut och fota vilt som jag vill. Som bland annat av medicinska skäl, besök av mina föräldrar, byggprojekt och andra sysslor gällande hus.

Trots det så har jag spenderat nästan 30 timmar vid gryten.

För att summera det hela så har jag haft enorm otur denna sommar med rävar och trots tappra försök så vill inte ungarna vara ute när jag vill och det är inte alltid man kan vara ute när de vill – de är ju trots allt nattdjur. Rävar blir först aktiva runt fem på kvällen och fram till klockan åtta på morgonen och alla rävar har olika dygnsrytm. Vissa kommer ut vid sju på kvällen medan andra kommer ut vid tio eller tre på morgonen.

Egentligen så hade det inte blivit några bilder alls om jag inte hade varit envis och gått från ena grytet till det andra och haft turen med mig just då. Alla gryten är dessutom skogsgryt och ingen är helt lätt att fota vid. Den som är mest lättillgänglig är också det grytet jag fick bilder vid, men trots det så blev det bara ett tillfälle.

Jag har nog inte mycket mer att säga än att jag får önska mig själv bättre lycka nästa gång och här kommer de tre bilderna på de underbart söta valparna som togs sent en kväll i juni.

Föregående Skuleskogen och Slåttdalsskrevan
Nästa Jag tar semester

Lämna en kommentar

Hoppsan, du råkade klicka på den andra musknappen! Bara att klicka igen så försvinner detta meddelande.