En print blir till

I en liten lokal i Hörnefors ligger Picno, en printstudio som skriver ut bilder i hög kvalité och det är också därifrån som jag beställer mina bilder till mig själv men också till de som köper bilder av mig.

Jag hade äran att få åka dit en dag i augusti för att skriva ut en 140×100 cm stor utskrift av motivet Trollskogen för att hänga upp på väggen hemma.

Innan vi påbörjar den stora utskriften så behöver jag och Mathias, ägaren av Picno, skriva ut testbilder för att se att resultatet ser så bra ut som möjligt. Vi utgår från en bildprofil för pappret, Hahnemühle Studio Enhanced, och jag tillämpar det i Photoshop och skapar ett utsnitt av den tilltänkta bilden och tillämpar olika inställningar för att sedan hitta den som lämpar sig bäst på detta papper. Detta läggs samman på ett ark och skrivs ut i 40×30.

Det jag tittar på är främst skuggorna, att försöka få fram så mycket detaljer som möjligt men ändå inte tappa känslan i bilden.

När jag väl har hittat den rätta så tillämpar jag det på den slutliga bilden.

Men innan jag skriver ut i storformat så skriver jag ut hela bilden i 40×30 för att se ifall hela bilden blir bra och inte bara utsnittet.

Bilden synas i alla kanter och detaljerna kollas noggrant, jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med denna bild.

Då var det dags för den stora printen som skrivs ut på en Canon, jag vill inte veta hur mycket bläck som går åt för en sån här bild.

Därefter skär Mathias till bilden och den är redo för att levereras, hem till mig.

När jag väl kom hem så satte jag in bilden i en ram som heter Blocky, som jag har beställt från BGA. Det är en ganska kraftig ram för den storleken och det är främst för att plexiglaset är något tjockare än de vanliga och det gör att den är helt klart mycket stabilare än många andra. Enda nackdelen är att glaset är inte reflektionsfri och jag blir tvungen att fota bilden från sidan med ett polariseringsfilter för att slippa reflektionerna. Men såhär ser det ut när den hänger på väggen hemma.

Tavla

Jag rekommenderar att beställa bilder hos Picno, Mathias har Hahnemühle certifikat och är dessutom riktigt trevlig och hjälpsam.

Vill du också ha Trollskogen eller andra bilder från mig hemma hos dig, ta en titt i webbutiken i menyn ovan.

Föregående Canon EOS R5 - min drömkamera?
Nästa Stockholmsgatorna i höstfärger

Lämna en kommentar

Hoppsan, du råkade klicka på den andra musknappen! Bara att klicka igen så försvinner detta meddelande.