Del två: Har min semester gjort någon skillnad för min fotografering?

I maj publicerade jag ett inlägg om ifall fjolårets semester från fotograferingen hade gjort någon skillnad och jag återupprepar slutsatsen från den:

Men denna analys påvisar ändå att jag har lyckats publicera bilder med högre kvalité än tidigare år och ni följare har visat detta genom att ge fler gilla-markeringar per bild än tidigare år för samma period.

Denna analys gällde just från första januari till första maj för 2020, 2021 och 2022. Då ställer jag mig frågan, hur ser det ut när jag jämför första maj till sista augusti för samma årtal? Just det ska vi ta reda på i detta inlägg!

Jag vill dock tillägga att jag tänker inte gå igenom den negativa aspekten av gilla-markeringar i detta inlägg, utan vill man läsa om det så kan man göra det i det tidigare inlägget från maj (som är länkat högst upp i detta inlägg).

Antalet inlägg

Denna gång tänker jag börja med antalet inlägg, på grund av att i föregående inlägg så kunde man tydligt se att jag hade publicerat färre med inlägg i år jämförelse med de två tidigare åren. Däremot om vi tar en titt på grafen för gällande period:

Vi kan tydligt se att jag har publicerat fler bilder i år i jämförelse med tidigare år och det var just det har som var lite av problemet tidigare, jag publicerar får många bilder. Jag borde tänka på kvalité och inte kvantitet.

Detta ser med andra ord inte ut som en bra start, jag borde ligga lägre än 2021 om jag ska ha fortsatt med det spåret jag körde med under årets första fyra månader. Vi får ta en titt på vad gilla-markeringarna säger.

Antalet Gilla-markeringar

Finns inte så mycket att skriva här utan vi ger oss på grafen med en gång.

Detta chockerar mig lika mycket som det gjorde för dig, nog för att jag trodde att det skulle bli något högre än de tidigare åren, men aldrig att det nästan skulle vara de två tidigare åren tillsammans.

Det ska dock påpekas att jag har 331 fler följare sista augusti i år i jämförelse med första maj 2020, kan det vara orsaken till den enorma ökningen av gilla-markeringar? Jag jämförde även med första maj 2021 och jag har 122 fler följare i år i jämförelse med i fjol. I och med att att det är 200 fler följare under 2021 än 2020 och ändå ligger på samma nivå, kan vi nog räkna bort antalet nya följare ur ekvationen.

Låt oss nu titta på den sista grafen.

Genomsnittet

Innan vi tittar på genomsnittet för denna period så tar vi en titt på hur det såg ut i föregående inlägg för perioden första januari till första maj.

Med detta i åtanke så tar vi oss en titt på grafen för denna period.

Genomsnitt

Detta är en enorm skillnad, speciellt i jämförelse med tidigare period. Först och främst kan vi konstatera att jag har under de två tidigare åren publicerat bilder som har genererat mindre gilla-markeringar än i år, men även i jämförelse med föregående period. Vintern samt våren har varit betydligt bättre för min del.

En annan sak som är intressant är att jag har främst hållit mig till närområdet i år, bortsett från Borgafjäll och Vildmarksvägen, vilket jag inte har gjort tidigare år.

Det jag tror verkligen skiljer sig denna sommar från tidigare år är att jag har planerat under mina semesterperioder, det vill säga att under mina första två veckor så besöker jag de här platserna och under min andra så besöker jag dessa och det har inte varit många platser heller. Faktum är att jag har inte ens hunnit besöka alla de tilltänkta platserna.

Sedan har jag nog varit mer noggrann med urvalet av bilder jag publicerar och låtit resterande bilder publiceras i blogginläggen istället. För det är en annan sak, jag har nog aldrig bloggat så mycket tidigare som i år!

Slutsats

Denna jämförelse gav betydligt mycket mer än föregående, för där kunde jag se att genomsnittet precis passerade för samma period i fjol. Den viktigaste grafen där var i stort sett antal inlägg för att förstå betydelsen av genomsnittet. 

Men denna period är det ingen snack om saken, jag har publicerat om inte bara fler utan även bättre bilder än i fjol om man ska gå efter gilla-markeringarna som en mätstock. 

Detta är glädjande, det känns som om att jag är på fötterna igen när det gäller fotograferingen och även om jag har publicerat fler bilder så jag har inte nödvändigtvis varit ute och fotat mer, utan jag tar fler varierande bilder när jag väl är ute.

Det ska bli spännande och se i slutet av året ifall jag har lyckats hålla mig på banan till att bli en bättre fotograf. Det ska dock påpekas att jag kommer bara jämföra perioden första januari fram till sista oktober för varje år i och med att jag var frånvarande från fotograferingen i november och december i fjol.

Sen vill jag bara säga ett stort tack till er alla följare som ihärdigt kunde hålla ut i två månader för att jag skulle kunna åstadkomma detta, en förbättring.

Tack.

Föregående Norrsken vid Högklinten
Nästa Nya förändringar på hemsidan

Lämna en kommentar

Hoppsan, du råkade klicka på den andra musknappen! Bara att klicka igen så försvinner detta meddelande.