Året 2023

När jag gick igenom mina bilder för ett tag sen så hittade jag bilden ovan och jag kände att det var ett bra tag sen jag faktiskt var ute i skogen och fotade.

Jag saknar lite av att vandra i skogarna i Höga Kusten och fota fåglarna och djuren som finns där bland träden och det är just därför jag har bestämt mig för att temat för 2023 är just skogen.

Tjärnar och skogsjöar

Något som jag verkligen gillar är att fota vid skogsjöar tidigt på morgonen, eller sent om kvällen, när ljuset är som svagast och fånga en en atmosfär som för tankarna bort från verkligenheten och in i den mytiska världen.

Även om jag inte direkt nämner John Bauer när jag publicerar mina trollskogsbilder så är det alltid någon som kommer och ser parallellen, att bilderna påminner om hans konstverk och det är just hans konst som inspirerar mina trollskogsbilder.

Det är också just därför jag vill börja besöka fler tjärnar och skogsjöar för att hitta liknande motiv som bilden ovan och fånga den magiska atmosfären och framhäva den i redigeringen. Ja, detta är mer av en konstnärlig del av fotograferingen än en naturtrogen bild.

Naturreservat

De mest orörda skogarna hittar man idag i naturreservaten och nationalparkerna och därför blir skogsrika naturreservat en viktig del av fotograferingen under det kommande året.

Jag kommer, utöver det årliga besöket i Skuleskogens Nationalpark, besöka flertalet naturreservat där skogarna innehar en unik flora, sådan som enbart finns i äldre skogar men också en flora som är unik till vissa delar av Höga Kusten.

Några av dessa besök kommer jag ha familjen med så även de kan få uppleva dessa skogar.

Kusten

Hur man än gör i Höga Kusten så kommer man antingen upp på ett berg eller ut på berghällarna längs kusten. Min tanke är att försöka fota mer längs kusten och försöka ta mig till platser som jag har velat besöka ända sen jag flyttade ned hit.

Fauna

Detta är nog den mest spännande biten, att vandra i skogarna med min telezoom igen och leta efter fåglar och annat vilt. Att hitta ett djur och få möjligheten att fota det i dess naturliga miljö är alltid en utmaning, men oftast ger det mycket tillbaka när man lyckas fånga bilden som man vill ha

Vad mer händer 2023?

Som tidigare år så blir det en utflykt med familjen längs Vildmarksvägen upp till Stekenjokk och tillbaka. 

Jag planerar dessutom att fota några vattenfall och forsar, men vilka det blir får vi se.

Om det blir någon tur mot fjällvärlden utöver Stekenjokk törs jag inte svara på just nu. Mycket handlar om omständigheter och möjligheter, jag är inte helt hundra på var och när jag ska fara.

Jag låter det bli en överraskning helt enkelt.

Sen har vi ju det vanliga med vinterlandskap, norrsken och rävar.

Det var nog allt för den här planeringen och jag längtar efter att få komma ut igen och börja vandra bland träden igen och fånga all dess skönhet.

Föregående Fotoåret 2022
Nästa Inga nya Irix objektiv

Lämna en kommentar

Hoppsan, du råkade klicka på den andra musknappen! Bara att klicka igen så försvinner detta meddelande.