Året 2021

Året 2021 är inställt, återkom 2022.

Det känns ju lite så, vi avslutar tyvärr 2020 med en pandemi och vi kommer påbörja 2021 med en pandemi. Restriktioner som begränsar ens vardag och de måste följas för att vi ska kunna minska smittspridningen.

Tidigare år så har jag använt mig av tankekartor för att beskriva vad jag har uppnått och vad som planeras, men denna gång känns det inte som en bra idé då vi inte vet hur det kommande året kommer se ut. Kommer pandemin vara över efter påsk eller kommer det en tredje och en fjärde våg? Kommer vi få stå ut med detta i tre år precis som världen fick göra för hundra år sen när spanska sjukan härjade?

Men ska jag summera 2020 tankekarta så lyckades jag besöka Västanåfallet, Ristafallet och Tännforsen. Men de nämnda naturreservaten blev aldrig besökta och lavskrikan har fortfarande inte hamnat på bild. Däremot så har jag öppnat webbutiken samt lyckats fota vinterlandskap i månljus.

Men nu är det nog med 2020, nu är det dags att vemodigt sikta på 2021 och se vad som befinner sig på andra sidan nyåret.

Som jag nyss skrev, att planera för nästa år är svårt på grund av de rådande omständigheterna och därav ingen tankekarta, men det finns några saker inplanerade ändå.

Först och främst så planerar jag in två resor med familjen som förhoppningsvis blir av, den ena är en tur till jämtländska fjällen i juni och den andra är en tur till Stekenjokk i augusti. Om förhållandena är som de var i år så kommer dessa två resor troligen bli av, vi håller oss på avstånd från folk och även om vi kanske inte kan besöka alla platser längs Vildmarksvägen så är det ändå en upplevelse att åka igenom det otroliga landskapet.

Förhoppningsvis så blir det två mindre turer också, en med familjen och en där bara jag far iväg själv för att få fota utan att känna pressen av att familjen är med. Om dessa turer ens blir av återstår att se och därav kommer jag inte nämna dem mer än såhär, förutom att det är dagsturer så det är inte i Höga Kusten.

Förhoppningsvis så kommer jag bli en del av ett mindre projekt, kan inte säga så mycket förrän det är bestämt hur pass mycket eller lite jag kommer få vara en del av det. Hursomhelst, spännande är det och det är något som ger en ekonomisk betydelse för min del. Så, vi får hoppas att det går vägen.

Jag har dessutom ett eget fotoprojekt som jag ska påbörja och slutföra under 2021 och det är tack vare av att jag har bytt värmesystem i huset så att jag kan bege mig ut när jag vill och hur jag vill utan att behöva tänka på att elda hela tiden. Med andra ord, jag har äntligen fått mer fritid till att fotografera och umgås med familjen. Jag kommer berätta mer om detta projekt i en senare blogg.

Norrsken! Vi får inte glömma norrsken! Solen har vaknat ur sin dvala och börjar leverera lite nattshower med Aurora och jag kommer aktivt börja fota henne igen! Det är faktiskt en höjdpunkt!

Mycket kommer ju bero på väder och vind samt pandemins spridning, men förhoppningsvis så kommer 2021 se ljusare ut för allihopa. Vi får åtminstone kämpa för att det ska bli så!

 

Föregående Fotoåret 2020
Nästa Mitt kommande fotoprojekt

Lämna en kommentar

Hoppsan, du råkade klicka på den andra musknappen! Bara att klicka igen så försvinner detta meddelande.