Om du är intresserad av detta foto, så kontakta gärna mig!

Möte med rävfamiljen

10 juni, 2018 ,

Ända sen jag hade mitt stora möte med en räv förra året så har jag drömt om att få fota rävungar. Förvisso så lyckades jag fota en i juli samma år men den var inte liten utan rätt stor.

Så för några kvällar sen när jag for ut för att leta efter älgko med kalv så fick jag syn på något på vägen hem. Det var en svans som stack ned i diket och jag stannade bilen på en säker plats och gick dit för att se efter. Till min stora förvåning så var det en svans som tillhörde en rävunge som hoppade runt bland buskarna. Tyvärr så var det för mörkt för att kunna fota men jag bestämde mig för att bege mig tillbaka kvällen efter och det är nog bland det underbaraste djurmötena jag har haft hittills.

Jag hann knappt komma i närheten av platsen så fick jag se rävhonan med tre ungar springandes runtomkring henne. Bilden nedan är en av de första bilderna jag tog och man blir smått rädd när bilarna susar förbi höga hastigheter. Notera också hur en av ungarna klättrar på mamman.

Rävhonan var betydligt mindre skygg för människor än ungarna, även om de var nyfikna så ville de inte stanna kvar länge utan att springa in i skogen. Så den bästa bilden på ungarna är tyvärr i kraftigt motljus. Så liten den är och så söt!

Och självklart måste man tvätta sig när man har fullt upp med barnen. Rävhonan är inte drabbad av skabb, däremot är hon tyvärr lite halt och jag vet inte om det är tillfälligt eller permanent. Men hon verkar vara stark och kry i övrigt och tar väl hand om sina små.

Några minuter senare lyckades jag ta den bild som är enligt mig den absolut bästa från denna kväll, nämligen när mamman tvättar en av sina ungar. Riktigt värmande och samtidigt väldigt sött. Tyvärr lite i skymundan på grund av den naturliga växtligheten, men man ser vad som händer bakom.

Nu hoppas man på flera möten med dessa vackra små ungar och se deras utveckling till fullstora rävar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.