Om du är intresserad av detta foto, så kontakta gärna mig!

Min sista kväll med Aurora för denna säsong

22 april, 2018 ,

För lite mer än en vecka sen så tänkte jag berätta om mitt sista möte med Aurora för denna säsong, men Höga Kusten blev just invaderad av flyttfåglar och jag hade helt plötsligt fullt upp med ormvråkar, bergfinkar, tofsvipor, gransångare med mera och tiden räckte helt enkelt inte till för detta blogginlägg just då. Men nu så!

Den tionde april såg väldigt lovande ut. Solen gick ned prick 20:00 den kvällen och det var en av de sista kvällarna med riktigt mörker (när solen ligger 18 grader under horisonten).
Runt 21-tiden for jag ut och en kvart senare stod jag ute på motionsslingan utanför Köpmanholmen vid det nya kalhygget. Jag hade precis fixat i ordning kameran när showen började och det är något speciellt med att få sista skymningsljuset tillsammans med det gröna skenet från Aurora.

Fyrtio minuter senare var dansen ännu mera intensiv och skymningens sista ljus var borta. De ensliga träden gör sig riktigt bra i förgrunden och jag önskar att jag hade hittat denna plats tidigare, det hade kunnat ge en helt annan karaktär åt många andra norrskensbilder som jag har tagit under säsongen. Men det bästa med nya platser är att man kan besöka dem i höst igen när det är dags för en ny norrskenssäsong. Med andra ord så blir det ett garanterat återbesök!

För mig var detta en helt underbar kväll och norrskenet dansade oerhört länge, ovanligt länge för det brukar bara hålla på ett litet tag och sen göra ett uppehåll ett tag och sen börja igen.

Ett foto som jag verkligen gillar är detta som är taget med Canon 100D tillsammans Irix 11/4 (Irix 15/2.4 var monterat på mitt Canon 7D MKII) som låg stadigt på min kameraväska (jag hade glömt stativplattan till kameran).
Titta hur norrskenet sveper fram ur ett av träden till höger, riktigt effektfullt.

Sedan var det något speciellt med detta norrsken, något som jag aldrig har sett under de tre åren som jag har fotat norrsken och det är att den lila färgen var mer dominerande än den gröna och det gick även att se detta med blotta ögat! Detta syns extra tydligt i följande bild och också i timelapse videon nedan.

Jag tog inte bara en massa bilder på norrskenet, utan jag passade även på att ta en sista norrskensselfie för denna säsong och detta är nog en av de betydligt bättre som jag har tagit på mig tillsammans med Aurora.

Eftersom detta blev mitt sista norrsken för denna säsong så passade jag även på att ta så pass många bilder så att jag kunde få ihop en längre timelapse av bilderna och resultatet ser ni i videon nedan.

Nu kommer jag och Aurora vara borta från varandra i fyra månader tills vi ses igen i slutet av augusti och i början av september. Ser fram emot det, men innan dess blir det en massa fåglar, djur, solnedgångar och vackra landskap!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.