Om du är intresserad av detta foto, så kontakta gärna mig!

Jag lämnar Instagram för gott

1 februari, 2018 ,

Instagram var från början en plattform för de som ville dela sin vardag i bildformat samt för fotografer och den växte sig till en väldigt populär plattform.

Men sen Facebook köpte upp Instagram så har utvecklingen konstant gått åt ett håll som inte längre gynnar sig för fotografer och idag är det företagen som får alla fördelar först och sen de vanliga användarna. Med andra ord, Instagram har blivit en plattform för företag och inte för den typen av användare som gjorde Instagram så populär.

Min ”karriär” på Instagram har aldrig varit något lysande, första gången jag startade upp det så gav jag upp efter en ganska kort tid. Andra omgången så började jag köra en nisch med att göra om mina foton till konst med hjälp av Prisma och ibland även med Pokémon Go och MiiTomo från Nintendo (som för övrigt stängs ned i maj). Men även det gick segt och jag ledsnade till sist och gick över till vanliga foton igen. Denna gång publicerade jag också en hel del foton bakom kameran och sedan resultaten och det gick betydligt bättre denna gång.

Anledningen till att jag lämnade Instagram första gången berodde på att jag var tvungen att föra över det färdiga fotot från datorn till mobilen och sen ladda upp den, vilket jag tyckte var ett besvärligt arbetsflöde. När jag började publicera foton igen så laddade jag ned bilderna från Facebook och därefter kunde jag ladda upp bilderna utan att behöva koppla ihop mobilen med datorn. För er som undrar varför jag inte körde med DropBox eller Google Drive är för att jag vill inte fylla dem med en massa bilder som jag konstant behöver radera efter en uppladdning.

Men idag beslutade jag att det för vara nog. Visst, min ”karriär” går bättre nu och jag har passerat 100 följare samt fått några av mina bilder delade på Irix officiella Instagramkonton. Men det är inte tillräckligt nog för att hålla mig kvar när jag läser om vilka förändringar som kommer till plattformen och att det främst gäller företagen. Sen har jag läst att jag är inte ensam i kritiken mot hur Instagram har blivit på sistone, för ska du synas så måste du betala för det och hashtags räcker inte längre. Problemet är att har du börjat betala för att bli synlig så måste du fortsätta för annars försvinner dina bilder ur flödet, vilket är en ganska stor skillnad från hur Facebooks egen marknadsföring fungerar.

Så idag drar jag ur pluggen och lämnar Instagram för gott.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.