Om du är intresserad av detta foto, så kontakta gärna mig!

2018 – ett nytt spännande fotoår!

28 december, 2017 ,

Fotoåret 2017 är i princip slut nu och det är dags att titta på vad som väntar efter nyår.

Men först vill jag titta lite tillbaka på det här året och summera det hela. Jag gör det genom att titta på tankekartan som jag gjorde för ett år sedan.

Det som är (kraftigt) grönt är saker som jag har gjort och gillar och rött är typ motsatsen.Det har varit mycket fokus på fåglar och två ställen som jag har besökt men inte kommer göra det igen är Svedjefjärden och Östansjösjön. Båda är fågellokaler och är bra ifall man vill skåda med kikare, men med en 100-400 mm telezoom så är de tämligen värdelösa då fåglarna är på så pass långt avstånd att man kan inte få någon bra bild på dem.
Det blev inte så mycket fotande av fåglar under sommaren, mestadels för att de flesta fåglarna har fullt upp med att mata sina ungar under den tiden.

Det jag är mest besviken med när det kommer till året 2017 är att jag har inte besökt de tilltänkta naturreservaten, det har helt enkelt varit en för kall sommar och orken har bara inte funnits där.

Däremot så har detta år varit ett personligt genombrott, jag har passerat 500 följare på facebook, 100 följare på Instagram, hamnat som finalist i två fototävlingar och kanske viktigast av allt – jag har börjat lära mig att fota bilder med intressanta förgrunder!

Men nog med 2017, nu är det dags att prata om 2018!

Tankekartan för nästa år ser helt annorlunda ut jämfört med årets tankekarta.Denna gång har jag inte delat upp det hela i årstider, utan snarare i kategorier. Tanken är att komma närmare djuren och fåglarna och jakten på en uggla fortsätter. Jag har fått reda på var det finns sparvuggla, men den är bra liten och inte helt lätt att se.
Jag kommer vistas betydligt mycket mer i skogsmiljöer och det kommer bli ett flertal naturreservat som ska besökas. Ett besök till Västanåfallet är inplanerat och andra vattenfall kommer säkert att besökas om än inte lika stora.

Jag har satt upp tre fotoutmaningar och som tur är så har vi fått en ordentlig vinter med mycket snö och det enda som saknas nu är en gnistrande vacker dag och en räv. De övriga två är ganska svåra, dels för att Höga Kusten inte direkt består av öppna landskap och att hitta en bra plats i en skog där jag kan fånga solens första strålar är inte direkt lätt heller på grund av utformningen av landskapet.

Jag kommer göra ett nytt försök med norrskensexkursion och denna gång kommer jag förlita mig på långtidsprognosen för norrsken då jag har upptäckt att den är ganska tillförlitlig och att exkursionen kommer hållas under perioden 1/9-15/10 nästa år och det kan bli flera träffar under samma period eftersom jag upptäckte att det inte är helt lätt att få till ett datum som passar alla.

Det som jag ser mest fram emot är projekten. Att bli medlem i Naturfotograferna är en dröm för mig, men de roligaste projektet blir ”Ett år i Höga Kusten” vilket kommer bli en utställning samt kalender för 2019. Vad projektet går ut på är att samla tolv olika landskapsmotiv från alla årstiderna och de kommer vara tagna på olika platser runt om i Höga Kusten. Bilden nedan är första utskriften och kommer representera september månad i utställningen och i kalendern.

Till sist så blir det att flytta över hemsidan till ett nytt domän som kommer bli estwikphoto, läs mer här, och det kommer resultera till en hel del ändringar på hemsidan. Jag kommer behålla det nuvarande temat och alla inläggen kommer att flyttas över, men jag kommer minska antalet foton på sidan samt antalet gallerier. Jag kommer också försöka att få dit sökmöjligheter samt ett arkiv för alla blogginlägg.

Nu inväntar jag nästa år med spänning och hoppas på att det blir minst lika bra om inte bättre än detta år!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.