Om du är intresserad av detta foto, så kontakta gärna mig!

Norrskenssäsongen är igång plus exkursion!

2 september, 2017 ,

Under natten till andra september så dansade Miss Aurora loss ordentligt över himlavalvet och det var ren magi man såg bland stjärnorna. Jag befann mig vid en av Ångermanlands större sjöar som turligt nog låg som en spegel med vindkraftverk norr om sjön. Vilken sjö det är kommer jag hålla för mig själv, vissa smultronställen vill man inte dela med sig.

Detta är dessutom första gången som jag använder mig av en förgrund när jag fotar norrsken, vilket inte är helt lätt då de flesta sjöar har antingen ingen strand eller så har de en massa vass. Så jag fick gå bland stenar tills jag hittade en plats jag var nöjd med och wow vad sjön kunde leverera!

Jag testade även att fota med min frus Canon PowerShot G9 X för att se hur den presterade och jag är förvånad över resultatet, som du kan se nedan. Så den eviga frågan om man måste ha en systemkamera för att fota norrsken har nu äntligen fått ett svar!

Så nu när Aurora har dansat igång säsongen så kommer jag hålla en exkursion i norrskensfotografering som du kan läsa mer om och anmäla dig till här.

Natten slutade med drygt 500 bilder från tre kameror, så jag har många bilder att gå igenom. Ni kommer få se dem publicerade på Facebook (klicka på Facebook ikonen längst ned på sidan).

Nu hoppas jag på mer norrsken och att exkursionen blir en succé!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.