Om du är intresserad av detta foto, så kontakta gärna mig!

Ett närgånget möte med räven

23 juli, 2017 ,

I början av juni fick jag uppleva något som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva, en räv som är ute på jakt efter sork.

Jag har sett massor med videor där rävar hoppar och dyker rätt ner i snö för att komma åt gnagaren som finns därunder och önskade mig att jag en gång skulle få se det i verkliga livet. Ibland, så slår ens önskningar in.

Jag hade varit till affären och på vägen hem då såg jag två svarta öron i gräset ute på en äng. Jag parkerade min bil halvvägs ner i diket och klev ur bilen med min Canon 7D MKII med Canon EF 100-400/4.5-5.6 L IS II USM monterad. Jag har alltid kameran med mig, ifall att jag får syn på nått.

Det var då jag såg det! Det var en räv som gick runt i gräset och jag tog mig försiktigt närmre räven medan den nästan stod still i gräset. Hon tittade på mig och fortsatte med det hon höll på med.

Till sist stod jag framför henne, bara 10-15 meter bort och hade solen bakom mig. En solnedgång var annalkande och ett moln hade gömt solen för stunden. Jag satte mig ned och började fota. Räven reagerade på slutaren första gången jag tog bild, men brydde sig inte. Det fanns något viktigare och det var under henne.

Rätt som det var så tog hon sats och hoppade, jag håll en knappen och tog en hel följd med bilder, och hon dök för att ta sorken under marken.

Det var en otrolig upplevelse, inte bara att få se henne dyka på det sättet utan även få det på bild. Något jag däremot inte tänkte på var att ha tillräckligt kort slutartid, 1/400 s var egentligen alldeles för lång för att frysa händelserna men det gjorde att bilden ovan blev väldigt speciell. Jag lyckades få huvudet skarpt medan kroppen fortfarande är i rörelse, detta verkar vara stunden där rävens hopp tar slut och dyket påbörjar.

Men bilderna just före och efter blev alla suddiga på grund av de snabba rörelserna, däremot kan resultaten bli rätt komiska som på den här bilden:

 

Rävar är ett vackert djur och jag älskar att fota dem, som häromdagen då jag lyckades få fota en rävunge en bit in i skogen.

Nu hoppas jag på att jag får se en räv snart igen som jag kan fota, för jag ser dem rätt ofta men det är inte alltid jag har hinner fota dem eller har kameran med mig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.