Om du är intresserad av detta foto, så kontakta gärna mig!

Skuleskogens nationalpark, en vlogg och ett vattenfall

11 maj, 2017 ,

Efter många missöden med dåligt väder och försovningar så bar det äntligen iväg till Skuleskogens nationalpark. Det var första maj och jag väcktes av katten redan kl fem på morgonen och jag bestämde mig för att det var lika bra att stiga upp då istället för att sova en halvtimme till.

Klockan halv sex var jag vid Entré Norr och med en gång började jag att filma. För jag skulle inte bara fota denna dag, utan jag skulle också skapa en vlogg (video logg) om utflykten till vattenfallet vid Skravelbäcken.

Under färdens gång fick jag bland annat se en tretåig hackspett.

Det var första gången som jag fick se den fågeln och det blev många andra fåglar som man fick både se och höra. De som hördes mest var koltrasten, taltrasten och bofinken.

Efter en lång tids promenerande och filmande så var jag äntligen framme vid vattenfallet, som är i två etapper.

Skuggorna lade sig väldigt bra och gav vattenfallet ett helt annat liv. Det forsade en hel del vatten och tyvärr så fanns det lite snö och is kvar, men det gjorde inte så mycket egentligen.

Båda etapperna av vattenfallet är vackra att fota var för sig men också tillsammans i en enda bild som den ovan. Ljudet är nästan öronbedövande men också vackert och det är just nu man ska besöka detta ställe för om någon månad så kommer vattenmängden att vara avsevärt mycket mindre än vad det är i dessa bilder.

Jag befann mig rätt länge vid vattenfallet på grund av solens strålar inte hamnade riktigt där jag ville ha dem, men till sist kom det ett perfekt läge och det gav följande bild:

Det starka solljuset lyser upp på ett underbart sätt, snudd på att den träffar allt utom just självaste vattenfallet.

Men jag nöjde mig inte med att bara fota vattenfallet, utan jag var tvungen att testa fokusstackning där man tar massor med bilder med olika fokus som man sedan lägger ihop på ett magiskt sätt i Photoshop. I och med att jag är smått nördig vad det gäller Lego, tv-spel, Arduino mm så var jag tvungen att skapa en liten värld i den stora världen och bilden blev mycket bättre än vad jag hade kunnat tro. Skärpan blev fenomenal rakt igenom hela biten där Lego-kittet befinner sig och vattenfallet i bakgrunden är helt ur fokus.

Jag var helt klart nöjd och belåten när jag väl kom hem och efter några timmars bearbetning så fick jag ihop vloggen:

Videon är borttagen, vilket du kan läsa mer om här.

 

Nu längtar jag efter nästa utflykt som jag kommer både fota och filma.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.