Om du är intresserad av detta foto, så kontakta gärna mig!

Magiska möten i skogen

13 december, 2016 ,

Den tjugonde november bestämde jag mig för att bege mig ut i naturen för att följa upp en liten stig. Denna stig var för smal för att vara skapad av en människa utan det är ett djur som har skapat den och jag följde den upp på en klippa där jag sedan tappade bort den. Medan jag stod där så kom det ett flertal tofsmesar flygandes bland grenarna och jag försöker få till en klar bild på skogens punkare men misslyckas. Antingen flög de för långt bort eller så landade de på en gren där jag inte fick fri sikt.

Som alltid när man fotar i skogen så är det aldrig en garanti att man stöter på vare sig fåglar eller andra djur, men ibland kommer det tiotals mesar eller andra fåglar flygandes förbi en och det är en häftig upplevelse och har man tur och hinner så kan man få en bild som på denna tofsmes (togs i somras):

Men idag hade jag inte den turen med fåglar, men något annat fångade mitt intresse – något som rörde sig bland träden!

Jag blev helt tagen och hukade ihop mig för att djuret inte skulle se mig lika bra, trots avsaknaden av kamouflagekläder. Hon tittade mot mig medan jag tog några bilder. Graciöst går hon vidare tillsammans med sin killing – det jag hade sett var ett rådjur i sin naturliga miljö! Oftast får man se dem på ängarna, men för mig blev det ett magiskt möte i skogen:

Jag har tidigare träffar på en harpalt och ekorre i skogen, men detta tog hem priset. Aldrig har det varit så spännande att vara i skogen som denna dag och det blev en dag som jag sent kommer glömma!

Detta leder mig till en dag, fyra dagar senare när jag jobbade hemma (har ett kontorsjobb). På min lunchrast begav jag mig ut i 45 minuter för att fotografera i skogen och efter att ha fotat några mesar samt en större hackspett så började bege mig hemåt och då mötte jag henne! Denna gång pratar jag inte om något rådjur, utan om en fågel – en gråspett närmare bestämt.

Gråspett är en fågel som är väldigt svår att se i skogen på grund av dess fjäderdräkt, men när man väl skådar dem så är de otroligt vackra. Jag hade tidigare träffat på henne och hört henne i skogen några gånger tidigare samt att jag har lyckats få några bilder på henne. Denna gång flög hon iväg och jag smög efter henne i hopp om att få en bra bild och jag kom precis över ett krön så såg jag henne ståendes på marken. Jag tog flera bilder på henne innan hon bestämde sig för att flyga iväg. Det hela kändes lite overkligt, det var som om hon ville visa mig till detta ställe och sedan låta mig ta mina bilder på henne.

Jag hoppas på fler magiska möten i skogen och jag kan nog garantera att det kommer bli det för min del de kommande åren.

Vad har varit ditt magiska möte i naturen? Du är varmt välkommen att berätta det i kommentarerna nedan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.